به گزارش روابط عمومی اتحادیه لیتوگراف، مهر و پلاک، چاپ دیجیتال، اسکرین و کانونهای تبلیغاتی، دومین آیین بزرگداشت اهالی صنعت چاپ استان تهران با حضور پیشکسوتان و فعالان این حوزه در اداره کل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
در این مراسم که با تلاوت آیاتی از قرآن کریم و سرود جمهوری اسلامی آغاز شد، علیپناه معاون فرهنگی اداره کل ارشاد استان تهران، ضمن خوشامدگویی به مهمانان، از برنامهریزی برای برگزاری سومین آیین بزرگداشت اهالی صنعت چاپ خبر داد.
سپس ابوالحسنی رئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران ضمن ابراز خوشحالی از برگزاری این مراسم گفت: صنعت چاپ، صنعت بزرگی است و برگزاری اینگونه مراسمات را به فال نیک میگیریم. از آقای قاضی زاده برای برگزاری این مراسم تشکر میکنم. امیدوارم سال بعد این مراسم را در روز صنعت چاپ (۱۱ شهریور) برگزار کنیم. همه این کارها بدون شما معنا ندارد و شما هستید که به اتحادیه معنا میدهید.
همچنین دکتر خراسانیزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان تهران ضمن تبریک هفته بسیج گفت: در دومین آیین بزرگداشت اهالی چاپ هستیم. عملیات ما در این حوزه در حال تکمیل است. ما بیش از بیست هزار مجوز را در تهران صادرکردیم. با این عده کم و ترافیک کاری امکان سر زدن به همه آنها نبود اما به ۱۵۰۰ چاپخانه سر زدیم و با آنها تعامل داشتیم. همچنین تعامل با برخی از آنها به اقدامات مشترک رسیده است. ما تا پایان سال باید شرایطی را فراهم کنیم که مجموعههای چاپ دیجیتال هم بتوانند از شرایط مجوزها بهره ببرند. مشکلات زیاد است و گلههایی از هم داریم اما همه از خود گذشتیم و باهم تعامل کردیم، از دلخوریها گذشتیم تا به نتیجه برسیم.
در ادامه این مراسم ذکایی نایب رئیس اتحادیه لیتوگراف ضمن تشکر از حضور فعالان صنعت چاپ در این مراسم بیان کرد: امروز در فضای مجازی و رسانهها همه جا صحبت از گفتوگو است و در مزیت گفتوگو همه سخن فرسایی میکنند. ما باید گفتوگو را از خانواده خود شروع کنیم و به یک ادبیات مشترک برسیم. ما در صنعت چاپ یک خانوادهایم. متاسفانه یک تابو به نام دولت ساختهایم که هر چه فریاد داریم بر سر او میکشیم؛ البته از بخش خصوصی هم تابو ساختهایم و تمام کوتاهیها را گردن او میاندازیم، در حالیکه با گفتگو میتوانیم بسیاری از مشکلات را برطرف کنیم.
وی سپس در تشریح فعالیتهای دوماهه اخیر هیات مدیره اتحادیه گفت: ما دو دستاورد داشتیم یکی از آنها دغدغه جدی بسیاری از فعالان حوزه چاپ دیجیتال و لیتوگراف بود که آن را با گفتوگو حل کردیم.
ذکایی افزود: ما با کمک وزارت ارشاد مصوبه معافیت واحدهای چاپ دیجیتال را از بیمه تامین اجتماعی گرفتیم و امکان بهرهمندی کلیه چاپخانههای دیجیتال در کشور از معافیت پرداخت 20درصد سهم کارفرما برای واحدهای دارای پنج نفر کارگر(مصوب سال 1361 مجلس شورای اسلامی) فراهم شد. ما و دولت پشت یک میز هستیم و روبهرو هم نیستیم. همه کارهایی که ما انجام میدهیم برای کل کشور است و تنها مخصوص تهران نیست. ما با حمایت وزارت ارشاد تا پایان سال مدرسه مجازی چاپ را راهاندازی خواهیم کرد. همچنین ما با نصب نرمافزار CRM اولین اتحادیه بدون کاغذ خواهیم بود.
احمدوند معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد نیز طی سخنانی گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد به حوزه چاپ مثل فرزند ناخواسته نگاه نمیکند. وزارت ارشاد علاقمند خدمتگزاری برای این صنعت برای پیشرفت است. قانون باید خدمت کند تا مردم کسب و کارشان را افزایش دهند. هرجا قانون اشتباه است باید عوض شود. بدنه فعال در چاپخانهها بدنه آموزش تجربی است. کسانی که وارد حوزه چاپ میشوند معمولا آموزش آکادمیک ندیدهاند، بنابراین نیاز است که افراد آموزشهای لازم را ببینند و ما در این زمینه حمایت خواهیم کرد.
در پایان این مراسم از علی مزرعتی مهرودی (چاپخانه طلایی)، هومن محمدی (شرکت مجتمع چاپ و بستهبندی هودیس پارس)، امیر مرادیان (چاپخانه دیجیتال شرکت بیستا نگارستان آراد)، حمید رضا عسگری (لیتوگرافی خوشرنگ گرافی)، محمود کریمیان (چاپخانه اقبال)، محمد دلیری (شرکت خانه چاپ چکاوک)، اصغر بیاضیان (شرکت چاپ پرنیان)، امید سحاب (چاپخانه هنر آفرین)، بابک عابدین (چاپخانه صفا)، سهیل محمدیان (شرکت اطمینان توسعه آتیه یکتا)، شرکت چاپ جم، مهدی کاظمی مهیاری (مجموعه چاپ آینه نقش مهیار)، هوشنگ خرمی (چاپخانه خرمی) که منتخبین دومین آیین بزرگداشت اهالی صنعت چاپ بودند، تجلیل شد.
همچنین از مسعود فرشی فرید( مدیر چاپخانه امکان روز) به عنوان فعال فرهنگی، داوود محمودی عالمی، حامد ترکپور و اکبر حاج کاظمی تجلیل شد.
گفتنی است در بخشهایی از این مراسم نماهنگی از برگزاری اولین دوره، ویدیو هفته بسیج پخش شد و گروه موسیقی ارغوان، چند قطعه ملی و میهنی را اجرا کردند.